10 טיפים בנושא מוסכים

10 טיפים בנושא מוסכים

איך לבחור את המוסך שלך? ומה חשוב לדעת לפני שבוחרים מוסך?

רכב הוא לא פחות מהרגליים שלנו. היום על אף העומס בכבישים, בישראל רוב בתי האב מחזיקים רכב אם לא שניים, מה שהופך את הביקור במוסך לפעולה קבועה אחת לכמה חודשים. בדרך כלל אם המוסך יהיה אמין ומקצועי הוא יהפוך לבן בית וילווה את רכבי המשפחה לאורך שנים רבות. אז איך בוחרים לאיזה מוסך לגשת ואצל מי להשאיר את הרכב בידיעה שהוא בידיים טובות אמינות ומקצועיות. מה כדי לבחון? על מה לשים דגש?10 טיפים בנושא מוסכים, כל התשובות כאן.

סוגי מוסכים

ראשית נבחין בין שני סוגי מוסכים עיקריים-

המוסך המורשה- מוסך שקיבל רישיון מטעם משרד התחבורה.

מוסך של היבואן – מוסך מורשה שקיבל זיכיון מטעם יבואן רכב מסוים הקובע את תנאי השירות, את אופן הטיפול וצורת החיוב.

סוג נוסף ופחות מומלץ- ”מוסך מדרכה” שהוא בעצם כינוי למוסך שאינו מוכר על ידי משרד התחבורה ופעילותו אסורה על פי חוק.

10 טיפים בנושא מוסכים – מה שחשוב לדעת על טיפולי רכב במוסך

נהוג לחשוב שרכב חדש שעדיין נמצא במסגרת אחריות יבואן, מחויב לטפל במוסך היבואן, אולם על פי חוק ההגבלים, בעל הרכב יכול לבחור היכן ברצונו לקבל שירות לרכבו. הדבר נכון לכל סוגי הטיפולים והתיקונים, למעט כאלה בהם יש צורך לממש את אחריות היבואן.
חשוב להדגיש כי היבואן אינו רשאי על פי חוק לשלול את אחריותו לרכבכם במידה ובחרתם לבצע טיפולים במוסך שאינו מורשה מטעם היבואן, ההתניה היחידה היא שהמוסך בו בחרתם, חייב להיות מורשה על ידי משרד התחבורה.

קרבה גאוגרפית– יש משמעות בבחירת המוסך הביתי שלכם, אבל על פי סקר שנערך בקרב נהגים ישראלים, המרחק הפיזי של המוסך לא יהיה השיקול הראשון על פיו הוא יבחר. אפילו לא התקציב. הפרמטר הראשון בגינו יבחר מוסך בתל אביב הוא אמינות ומקצועיות. איך אפשר לדעת מי אמין ומי לא? ראשית המלצות מחברים ומכרים. בהמשך ישנם כמה כללים אשר תוכלו לנסות לעקוב אחריהם ולצמצם נזקים ועלויות.

חוזה עבודה– מוסכים מסודרים יציגו לפניכם ברגע הגעת הרכב למוסך, מסמך "הזמנת תיקון". מסמך זה מהווה למעשה חוזה עבודה בו מוגדרות דרישות התיקונים והטיפולים. הוא גם מהווה הבטחה כי לא יעשו תיקונים נוספים ללא ידיעת הלקוח. לפני הסכמה על הדברים כדאי ורצוי לבקש את עלויות הטיפול ובמידה והעלויות יתייקרו בלמעלה מ 20% מעלות הטיפול המקורי, המוסך יהיה מחויב בקבלת אישור לכך.

תשלום– טיפולים שוטפים, מכונאות כללית, תקלות בלתי צפויות, לכולם יש תג מחיר ידוע. המוסך רשאי לחייב אתכם בעבור שני דברים- מחיר החלפים ומחיר שעות העבודה. זו איננה מתכונת חופשית וניתן להעריך מראש את העלויות. איך? בעזרת השעתון: לכל שעת עבודה יש מחיר קבוע, חפשו את השלט המעיד על כך.  לכל דגם יש “שעתון עבודה” שבו מפרט היצרן כמה זמן נדרש לכל פעולה. המוסך מחויב לעבוד על פיו. ככה שגם אם עבד יותר מהזמן הנקוב וגם אם פחות, יגבה בהתאם לקביעת היצרן. בקשו את השעתון והשוו מחירים.

שירותים נוספים- בחנו גם שירותים נוספים שהמוסך נותן, במקרים רבים תמצאו על החשבונית את המילים  "עבודות חיצוניות". הכוונה לעבודות שנעשו בבתי מלאכה מחוץ למוסך, לרוב פחחות או חשמלאות רכב. ישנם מוסכים שהכניסו שירותי חשמלאות, העברת טסט שנתי, עובדים עם טכנולוגיות ממוחשבות מתקדמות, כאלו שיכולים להקל ולהוזיל עלויות, לאחד טיפולים במקום אחד ולמנוע תזזת.  אל כל אלה רצוי להתייחס בבחירת המוסך שלכם.

דילוג לתוכן